Mustikkaiset raakakakut

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

Ainekset

POHJA
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl kookoshiutaleita
1/2 dl pistaasipähkinöitä + muutama koristeluun
100 g kivettömiä taateleita
ripaus suolaa
kardemummaa

 

TÄYTE
4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 ylikypsä banaani
1 dl kaakaovoita tai kookosmannaa
1 dl kookosmaitoa
1/2 dl hunajaa tai agaavesiirappia
1 sitruunan mehut
ripaus vaniljasokeria
40 g vegaanista valkosuklaata
+ 50 g mustikkapilttiä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Voitele ja vuoraa muffinipellin muffinin mentävät kolot valmiiksi erillisillä paloilla tuorekelmua. Voitelu pitää kelmun paremmin paikoillaan, jolloin lopputulos on tasaisempi. Voit myös vuorata isomman irtopohjavuoan leivinpaperilla yhtä isoa raakakakkua varten.

 

2. Valmistele pohja: Mittaa mantelit, kookoshiutaleet ja pistaasit tehosekoittimeen ja aja karkeaksi muruksi. Lisää sekoittimeen loput aineet ja jatka sekoittamista, kunnes massa on tasaista ja helposti muotoiltavaa.
Painele pähkinäinen raakakakkupohja esivalmistelemiesi vuokien pohjalle tasan ja painele tiiviiksi.

 

3. Valmista täyte: Liota cashewpähkinöitä kuumassa vedessä 30 minuuttia ja huuhtele. Mittaa huuhdeltuun tehosekoittimeen cashewpähkinät, banaani, kaakaovoi, kookosmanna, hunaja, sitruunan puristettu mehu ja vanilja. Aja seos tasaiseksi ja tarkista maku. Jos massa ei ole omaan makuusi tarpeeksi makeaa, voit lisätä vielä hunajaa. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa ja jatka sekoittamista, kunnes kakkumassa on silkkistä. Lisää tilkka kookosmaitoa, jos seos ei tuntuu sekoittuvan.

 

4. Kaada noin 1/3 täytteestä erilleen ja sekoita joukkoon mustikkapiltti. Kaada ensin mustikalla värjätty massa raakapohjien päälle ja viimeistele kerroksella valkoista massaa. Anna kakkujen jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa vähintään 3 tuntia, mieluiten aina seuraavaan päivään.

 

5. Nosta kakut vuoistaan ja poista kelmut. Koristele jähmettyneet mustikkaiset raakakakut pistaasipähkinöillä, pakastemustikoilla tai esimerkiksi ruusunterälehdillä.

 

Valmistusaika: 45 min + 3 h jähmettymiseen
Annosmäärä: 6-8 kuppikakkua
Erikoistyövälineet: tehosekoitin, muffinipelti tai 18cm irtopohjavuoka