Ainekset
5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
900 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
PAISTAMISEEN
1 ½ l rypsiöljyä
VIIMEISTELYYN
sokeria
VALMISTUSOHJE
Perinteiset munkkirinkilät maistuu etenkin vappuna!
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Sekoita fariinisokeri, suola ja kardemumma maidon joukkoon. Lisää jauhoja hiljalleen vaivaten. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi ( noin 1 h)
3. Ripottele työpöydälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja pyörittele se pulliksi. Kohota pullia vielä liinalla peitettynä (noin 1 h)
4. Kuumenna öljy 170 asteeseen. Voit testata öljyä vaikkapa leipäpalalla.
5. Pyöräytä pulliin reikä sormilla ennen kuin paistat munkit upporasvassa. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle, jotta liika öljy imeytyy pois.
6. Sokeroi munkit molemmilta puolilta lautasella tai pikkupussissa.
Annosmäärä: n. 25 munkkia