Munkkirinkilät

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

Ainekset

5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
900 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

 

PAISTAMISEEN
1 ½ l rypsiöljyä

 

VIIMEISTELYYN
sokeria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteiset munkkirinkilät maistuu etenkin vappuna!

 

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

 

2. Sekoita fariinisokeri, suola ja kardemumma maidon joukkoon. Lisää jauhoja hiljalleen vaivaten. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi ( noin 1 h)

 

3. Ripottele työpöydälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja pyörittele se pulliksi. Kohota pullia vielä liinalla peitettynä (noin 1 h)

 

4. Kuumenna öljy 170 asteeseen. Voit testata öljyä vaikkapa leipäpalalla.

 

5. Pyöräytä pulliin reikä sormilla ennen kuin paistat munkit upporasvassa. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle, jotta liika öljy imeytyy pois.

 

6. Sokeroi munkit molemmilta puolilta lautasella tai pikkupussissa.

 

Annosmäärä: n. 25 munkkia