Mozzarella-täytetyt kesäkurpitsan kukat

Ainekset

5-6 isoa kesäkurpitsankukkaa
1 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen

 

Mozzarellatäyte:
1 paketti mozzarellaa
2 rkl parmesaanilastuja
1 tl ruohosipulia silputtuna
1 tl basilikaa silputtuna

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmistele mozzarellatäyte: Sekoita revitty mozzarella, parmesaanilastut, silputtu ruohosipuli sekä basilika kulhossa. Nypi mozzarellan rakennetta rikki sormin niin, että saat yrtit ja juuston sekoittumaan juuston joukkoon.

 

2. Leikkaa kesäkurpitsankukkien varresta noin 1 cm kantaa pois niin, että kukka ja varsi ovat edelleen kiinni toisissaan. Täytä kukat varovaisesti mozzarellatäytteellä ja painele kukan terälehdet takaisin paikoilleen.

 

3. Riko kananmuna lautaselle ja sekoita rakenne rikki. Levitä toiselle lautaselle vehnäjauhot. Kääntele kukkia ensiksi kananmunassa, sitten vehnäjauhoissa ja siirrä odottamaan.

 

4. Kuumenna öljy kattilassa ja paista testiksi yksi kukista. Jos leivitys palaa heti tai kukka uppoaa kattilan pohjaan, säädä lämpöä ja paista loput kukat vasta sitten. Tarjoile majoneesin, tuorepastan tai muiden friteerattujen ruokien kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 2-3