Ainekset
800 g lämminsavulohta
250 g perunoita
150 g avomaankurkkua
2 kevätsipulin vartta
2 rkl kapriksia
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
KASTIKE
1 dl piimää
150 g crème fraîche
1 tl Dijon sinappia
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
1 ruukku tilliä
VALMISTUSOHJE
Mökillä maistuu höyryävä savukala ja uusista perunoista, avomaankurkusta ja sipulinvarsista valmistettu kesäsalaatti! Mikäli et halua itse savustaa kalaa, voi reseptin tehdä kätevästi myös käyttämällä lämminsavulohta.
1. Keitä perunat kypsiksi kattilassa. Kun perunat ovat kypsyneet, leikkaa perunat ja kurkut. Lisää joukkoon kevät sipuli sekä kaprikset ja mausta suolalla sekä oliiviöljyllä.
2. Mittaa kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Asettele lämminsavulohi tarjoiluastialle ja lusikoi salaatti savulohen pinnalle. Lisää kylkeen myös kastike ja nauti!
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20 min