Moderni romanesco-lohivoileipäkakku

1399

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

1399

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

Ainekset

PIKKELÖIDYT ROMANESCOT:

1 keskikokoinen romanesco

1 dl etikkaa

2 dl sokeria

3 dl vettä

 

SAVULOHITÄYTE:

400 g kylmäsavulohisiivua

1 pieni sipuli

1,5 dl majoneesia

300 g yrttituorejuustoa

80 g sinappikurkkusalaattia

suolaa ja valkopippuria

 

1 pussi paahtoleipää

3 isoa tomaattia

1/2 kurkku

tuoretta tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mikä romanesco? Kartiomaisia kukkanuppuja puskeva romanesco on vihreän kukkakaalin eli parsakukkakaalin sukua.

 

1. Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kiehauta nopeasti ja siirrä jäähtymään.

 

2. Puhdista romanesco huolellisesti ja poista varresta ylimääräiset lehdet. Revi tai leikkaa nuput suupalankokoisiksi paloiksi ja pieni varresta noin yhden sentin pituisia suikaleita. Marinoi paloja liemessä vähintään 20 minuuttia. Nosta romanescon suikaloidut varret pikkelöintiliemestä ja kuivaa talouspaperilla. Siirrä loput marinoituvat nuput peitettynä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

 

3. Hienonna savulohi ja sipuli samankokoiseksi pieneksi kuutioksi. Sekoita joukkoon majoneesi, tuorejuusto, sinappikurkkusalaatti ja mausteet. Sekoita ja anna maustua.
Voit halutessasi käyttää myös valmista savulohisalaattia.

 

4. Lado lohikakun pohjaksi tarjoilulautaselle neljä siivua paahtoleipää. Siivuta tomaatit ja kurkku romanescon varsien tapaan ohuiksi viipaleiksi. Voitele leipäsiivut savulohitäytteellä ja lado päälle kasviksia.
Toista kerroksien kokoamista, kunnes olet käyttänyt noin 2/3 täytteestä ja kaikki kasvikset. Peitä voileipäkakku kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

 

5. Koristele kakku ennen tarjoilua lopulla savulohitäytteellä ja marinoiduilla romanescon nupuilla.

 

Valmistusaika: 30 min + vetäytyminen yön yli
Annosmäärä: 10-12 palaa (1 kakku)