Ainekset
500 g esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
1 prk smetanaa
100 g juustoraastetta
100 g schwarzwaldin kinkkua
kourallinen kirsikkatomaatteja
haluamasi salaatti (esim. rucola)
VIIMEISTELYYN
seesaminsiemeniä
loraus seesamiöljyä
ripaus suolaa & pippuria
VALMISTUSOHJE
Kinkkupiirakka on klassikko! Tällä kertaa se tehdään hieman modernimpaan tyyliin.
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja laita leivinpaperille. Kauli taikina hieman ohuemmaksi levyksi. Jos sinulta ei löydy kaulinta, voita laittaa taikinan päälle leivinpaperin ja käyttää kaulimen sijaan viinipulloa!
3. Levitä pohjan päälle smetanaa sekä juustoraastetta. Paista uunissa noin 15-20 minuttia, kunnes pohja on kypsä ja saanut hieman väriä.
4. Kun pohja on nostettu uunista ulos, voi sen päälle lisätä täytteet. Levitä pohjan päälle haluamasi salaatti, halkaistut kirsikkatomaatit sekä Schwarzwaldin kinkku. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja lorauta seesamiöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 8