Metsäsienilasagne

1149

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1149

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

Sienikastike
1 l metsäsieniä: suppilovahveroita, tatteja ja/tai kantarelleja
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g yrttistä tomaattimurskaa
1 rkl timjamia ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria

 

Juustokastike
5 dl kaurajuomaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vegaanista juustoraastetta

 

paketti vegaanisia lasagnelevyjä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ihana kotiruoka syksyyn valmistuu luonnosta löytyneistä sienistä! Tähän lasagneen voit vapaasti lisätä erilaisia lajikkeita, mutta ole tarkkana ettet nappaa myrkyllisiä sieniä mukaasi! Laiskana päivänä sienet löytää myös kaupan hyllyltä 😉

 

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.

 

2. Valmistele sienikastike: Puhdista sienet lehdistä ja neulasista. Hienonna. Kuullota sieniä isossa kattilassa, kunnes niistä on haihtunut enin neste.

 

3. Kuutioi sipuli ja valkosipuli, kuullota sienien kanssa vielä muutama minuutti ja lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin n. 10 minuuttia.

 

4. Valmistele juustokastike: Sekoita kaurajuomaan vehnäjauhot ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Lisää joukkoon juusto ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.

 

5. Levitä uunivuoan pohjalle ensin kerros sienikastiketta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle sienikastiketta, juustokastiketta ja vähän juustoraastetta. Jatka samalla lailla, kunnes kaikki ainekset ovat vuoassa. Ripottele pinnalle kunnolla juustoraastetta.

 

6. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia ja tarjoile tuoreen salaatin kera.

 

Valmistusaika: 1,5 h
Annosmäärä: 4-6