Metsämarjasorbetti

Ainekset

2 dl vettä
1 dl sokeria
1 sitruunan kuori + mehu
2 dl mustikkaa
2 dl vadelmaa
2 dl puolukkaa
mintunlehtiä koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä raikas sorbetti viilentää kivasti kesäpäiviä ja sopii myös vegaaneille! Resepti on yllättävän helppo, eikä ainesosalistakaan päätä huimaa. Voit lisäillä muitakin marjoja oman maun mukaan.

 

1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna seosta ja sekoita kunnes sokeri on kokonaan liuennut veteen.

 

2. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista mehu. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.

 

3. Lisää kattilaan kaikki marjat ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Jos käytät pakastemarjoja, kuumenna seosta vielä kevyesti ennen soseuttamista, jotta sokeri ei kristallisoidu. Kaada sorbettimassa laakeaan astiaan ja peitä kelmulla.

 

4. Siirrä pakkaseen jäätymään noin kolmeksi tunniksi tai aja jäätelökoneella suoraan sorbetiksi. Koristele valmiit annokset tuoreilla mintunlehdillä.

 

Valmistusaika: 15 min + jäädytys
Annosmäärä: 6 annosta