Mehevää karjalanpaistia

1299

1 L

LAB Tinto 2019 muovipullo

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1299

1 L

LAB Tinto 2019 muovipullo

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

800 g valmiiksi paloiteltua karjalanpaistilihaa
2-3 kpl sipulia
2 porkkanaa
8-10 kokonaista mustapippuria
1-1½ tl suolaa
2 laakerinlehteä
1-1,5 l vettä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Karjalanpaisti on suomalaisten perinneruokien ehdoton klassikko!

 

Aikaa karjalanpaistin valmistamiseen tosin kannattaa varata reilusti, sillä täydellinen karjalanpaisti muhii uunissa useita tunteja.

 

1. Paista lihoja pienissä erissä kuumalla pannulla voissa hetken, että saavat väriä.

 

2. Laita lihat pataan ja lisää lihojen päälle viipaloitua porkkanaa, sipuli lohkoina. Paista loput lihat ja kaada edellisten päälle. Mausta suolalla. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet.

 

3. Kaada paistopannulle vettä ja anna kiehahtaa, ja kaada lihojen päälle.

 

4. Paista uunissa 200 astetta n. kolme tuntia.

 

Tarjoile perunamuusin tai kokonaisten perunoiden kanssa.

 

Valmistusaika: 3,5h

Annosmäärä: 8