Maustettu kurpitsa-pastapaistos

1498

750 ml

Masca Del Tacco L’uetta Fiano

Italia > IGP Puglia

-%

1498

750 ml

Masca Del Tacco L’uetta Fiano

Italia > IGP Puglia

-%

Ainekset

1 paketti tuorepastaa
ripaus parmesaanimurua
suolaa ja pippuria

 

Maustettu kurpitsa
100 g ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni myskikurpitsa

 

Piparjuurikerma
2 dl kermaa
1 dl kasvislientä
1 dl ricottaa
1 kananmuna
2 tl piparjuuritahnaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuumenna uuni 200C asteeseen.

 

2. Valmistele kurpitsat: Sekoita kulhossa keskenään sokeri, chilijauhe ja oliiviöljy. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Pyörittele kurpitsanpalat mausteseoksessa ja siirrä uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes lohkot ovat kypsiä. Voitele lohkot lopulla mausteseoksesta ja siirrä pelti odottamaan. Laske uunin lämpötila valmiiksi 175C asteeseen.

 

3. Valmistele piparjuurikerma: Sekoita keskenään kerma, kasvisliemi, ricotta, kananmuna ja piparjuuritahna. Vatkaa voimakkaasti pallovatkaimella tai vispilällä, jotta saat massasta tasaisen.

 

4. Asettele kurpitsakuutiot syvään uunivuokaan ja nostele päälle tuorepasta. Kaada vuokaan piparjuurikerma ja viimeistele paistos suolalla ja pippurilla.

 

5. Nosta vuoka esilämmitettyyn uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää ja täyte on hyytynyt kevyesti. Paistos saa jäädä kevyen nestemäiseksi, sillä se jähmettyy vielä jäähtyessään.

 

Tarjoile maustettu kurpitsa-pastapaistos parmesaanimurun ja vaikkapa kevyen vihersalaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4