Mausteiset nyhtönautasämpylät

1168

750 ml

Hope Shiraz Reserve

Australia >South Eastern Australia

-%

1168

750 ml

Hope Shiraz Reserve

Australia >South Eastern Australia

-%

Ainekset

NYHTÖNAUTA
400 g naudanlapaa
1 l lihalientä

 

KASTIKE
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä tai voita
1 rkl tomaattipyreetä
2 dl tummaa olutta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ruokosokeria

 

MARINOITU PUNAKAALI
100 g pala punakaalia
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
2 rkl riisiviinietikkaa

 

4 isohkoa sämpylää
1 paketti chilituorejuustoa
tuoretta thaibasilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Voit valmistaa nyhtönautaa etukäteen suuremmankin määrän, se säilyy jääkaapissa useamman päivän. Monikäyttöistä nyhtönautaa voit käyttää vaikkapa burgereissa, pizzan täytteenä tai salaatin joukossa.

 

1. Kypsennä naudanlapa lihaliemessä joko liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 120°C kannella peitettynä 4-6 tuntia. Liha on valmista, kun se hajoaa haarukalla vedettäessä. Nosta kypsä liha pois liemestä, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja revi kahdella haarukalla säikeiksi.

 

2. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella. Kuumenna voi tai öljy pannulla ja lisää tomaattipyree ja valkosipulit. Kuullota hiljalleen hetki ja lisää olut, soijakastike ja sokeri. Keitä, kunnes liemi on redusoitunut puoleen alkuperäisestä määrästä. Mausta revitty liha kastikkeella ja tarkista maku.

 

3. Leikkaa punakaalista ohuita suikaleita. Sekoita keskenään öljy, sokeri ja riisiviinietikka. Marinoi kaalit seoksella ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun saakka.

 

4. Voitele halkaistut sämpylät chilituorejuustolla ja täytä marinoidulla punakaalilla, tuoreella thaibasilikalla ja revityllä lihalla. Nauti sämpylät lämpiminä vaikkapa paprika-fetasalaatin kanssa!

 

Valmistusaika: 20 min +6 h
Annosmäärä: 4