Mausteinen härkis-empanada

1399

750 ml

Espiritu de Chile Appasimento Style

Chile

-%

1399

750 ml

Espiritu de Chile Appasimento Style

Chile

-%

Ainekset

TAIKINA
1 purkki maitorahkaa
250 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

 

TÄYTE
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 pkt härkistä
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria

 

kananmunaa voiteluun
öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset käsin keskenään kulhossa. Kääri muodostunut taikina elmukelmuun suorakaiteen muotoiseksi tangoksi ja laita jääkaappiin lepäämään.

 

2. Kuori ja leikkaa sipulit pieneksi kuutioksi ja kuullota niitä pari minuuttia öljyssä. Älä kuitenkaan ruskista!. Lisää pannulle Härkis ja paista muutama minuutti. Jos pannu tuntuu liian kuivalta, voit lisätä pannulle vähän öljyä. Mausta chilijauheella, paprikajauheella, suolalla sekä pippurilla. Tarkista maku.

 

3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa pyöreällä muotilla ympyröitä. Laita jokaisen taikinapohjan päälle täytettä lusikallisen verran, voitele reunat kananmunalla ja taita pasteijoiksi. Painele reunat haarukalla kiinni. Kypsennä pasteijat öljyssä kauniin kullan värisiksi ja anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: ympyrämuotti