Mätimousse

1999

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AOC Cremant d'Alsace

-%

1999

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AOC Cremant d'Alsace

-%

Ainekset

2,5 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl sitruunamehua

mustapippuria

tuoretta tilliä

1 dl kuohukermaa

200 g mätiä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mätimousse maistuu tyylikkäänä alkuruokana esimerkiksi ruisnappien päällä. Kokeile eri kalojen mätejä sesongista riippuen.

 

1. Kuori ja hienonna punasipuli hyvin pieneksi silpuksi. Hienonna myös tilli hyvin, ja sekoita molemmat silput jogurtin sekaan. Mausta mielesi mukaan pippurilla ja lorauta mukaan sitruunamehu. Sekoita hyvin.

 

2. Vispaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto ja mädit jogurtin joukkoon ja sekoita hellästi. Säästä hieman mätiä koristelua varten.

 

3. Koristele mätimousse lopuksi tillillä ja mädillä, laita jääkaappiin maustumaan tarjoiluun asti.

 

Tarjoile maukas mätimousse esimerkiksi ruisnappien, saaristolaislimpun tai blinien kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min

Annosmäärä: 4