Mantelinen pestopasta

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

Ainekset

1 paketti tuorepastaa

 

VIHREÄ MANTELIPESTO
100 g mantelilastuja
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1 pussi basilikaa
50 g parmesaania
2 rkl oliiviöljyä

 

KORISTEEKSI
1 kourallinen granaattiomenan siemeniä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää mantelilastut kuivaan pannuun. Koko ajan sekoittaen ota lastuihin kultainen väri ja kaada sitten talouspaperin palalle jäähtymään.

 

2. Laita puolet jäähtyneistä manteleista mortteliin suolan ja valkosipulinkynnen kanssa, ja murskaa ainekset hyvin keskenään. Säästä puolet manteleista koristeluun.

 

3. Lisää joukkoon basilikanlehtiä vähän kerrallaan, sillä kaikki lehdet eivät mahdu mortteliin samaan aikaan. Nuiji lopuksi joukkoon vielä raastettu parmesaani ja lisää oliiviöljy. Tarkista maku ja koostumus, ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai öljyä.

 

4. Leikkaa granaattiomena halki ja poista siemenet lusikalla. Kannattaa tehdä tämä vaihe lavuaarin päällä vaatteitasi suojaten, sillä omenasta roiskuu paljon mehua.

 

5. Kypsennä tuorepasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti runsaassa suolavedessä. Kun pasta on kypsää valuta vedet ja lisää joukkoon pesto.

 

Tarjoile lämpimänä loppujen paahdettujen mantelilastujen ja granaattiomenan siementen kera.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 2-3

Noin 3€ per annos