Mansikkavaahtokarkit

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

Ainekset

1 dl mansikkasosetta

2 dl sokeria

½ dl mansikkatomusokeria

½ dl maissijauhoja

3 rkl gelatiinijauhetta

1 dl mansikkatomusokeria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Sulata sokeri mansikkasoseen joukkoon kuumentamalla molempia pienessä kattilassa.

 

2. Siivilöi tomusokeri, maissijauhot ja gelatiinijauhe kattilaan ja sekoita voimakkaasti pallovatkaimella. Kun seos pulpahtaa, siirrä kattila pois liedeltä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Soseuta sauvasekoittimella, kunnes vaahtokarkkimassa on paksua ja kiiltävää. Siirrä pursotinpussiin.

 

3. Pursota massasta ohuita, noin 10 cm pitkiä tankoja muovikelmulevyn sisään ja kääri jokainen erikseen rullalle. Anna vaahtokarkkitankojen jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia.

 

4. Mittaa mansikkatomusokeri laakealle lautaselle. Avaa vaahtokarkkitankojen kääröt ja saksi tangoista pieniä vaahtokarkkeja mansikkatomusokerin joukkoon. Pyöräytä karkeasti ja tarjoile joko sellaisenaan tai vaikkapa mansikkajäätelön kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min + 2h jähmettymisaika
Annosmäärä: 8-10 kpl