Mansikkapavlova

1298

750 ml

Love Organic Dry

Italia

1298

750 ml

Love Organic Dry

Italia

Ainekset

Pohja:
6 kananmunanvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
3 dl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
2 tl maissitärkkelysjauhoja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori

Päälle:
Runsaasti tuoreita mansikoita
suklaata rouhittuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mansikkapavlova koristellaan runsaalla määrällä tuoreita marjoja

Tee annokset tuplana, jos haluat usamman kerroksen.
Valmista ensin yksi annos, sillä se on helpompi vatkata.

Marenki:
Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan, mieluiten keraamiseen, teräksiseen tai lasiseen kulhoon.

(Muovikulhon pinta saattaa olla rasvainen, rasva estää valkuaisia vatkautumasta.)
Voit heittää keltuaiset pois tai käyttää niitä muuhun leivontaan.

Sekoita vaniljasokeri, maissijauho ja desilitra sokeria.

Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 24 cm ja käännä leivinpaperi ylösalaisin ettei kynän jälki tartu marenkiin.

Voitele ympyrä kevyesti ruokaöljyllä.

Vaahdota valkuaisia ja lisää 2 dl sokeria pikku hiljaa samalla vatkaten.
Sekoita joukkoon siivilän läpi maissijauhot ja vaniljasokeri. Sekoita varovaisesti nostellen.

Lisää viimeiseksi etikka tai sitruunamehu.

Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa.

Jos teet ohjeen tuplana, tee yksi suurempi pohja ja kaksi pienempää.

Tiputa lämpötila samantien 125 asteeseen ja nosta valkuaisvaahto uuniin.

Paista n. 1 ½ tuntia. Anna marenkilevyjen jäähtyä ritilällä n. 2 tuntia.

Täyte:
Vatkaa kermaa hetki.
Lisää sitruunarahka, sitruunankuori ja sokeri. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on suhteellisen kovaa.

Levitä se marengin päälle ja koristele mansikoilla, suklaarouheella.

Valmistusaika: 2 t
8-10 annosta