Mansikkainen kermakakku

1199

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio Extra Dry

Italia > DOC Delle Venezie

-%

1199

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio Extra Dry

Italia > DOC Delle Venezie

-%

Ainekset

KAKKUTAIKINA:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen
1,5 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria kostutukseen

MANSIKKAMOUSSE:
2 dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
3 dl mansikkasosetta
½ sitruunan mehu
5 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa + vaniljasokeria
1L mansikoita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 225C asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoka ja leivitä se korppujauhoilla.

 

Valmistele kakkupohja:
Vatkaa kananmunat ja sokeri lähes valkoiseksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho, perunajauho sekä leivinjauhot ja vatkaa tasaiseksi. Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kokonaan kypsää. Siirrä kakku jäähtymään. Leikkaa kakku kahdeksi samankokoiseksi levyksi ja siirrä odottamaan.

 

Valmistele mansikkatäyte:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Vaahdota kuohukerma vaahdoksi kakun ollessa uunissa. Lisää joukkoon tuorejuusto, turkkilainen jogurtti, vaniljasokeri ja 2 dl mansikkasosetta. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna pienessä kattilassa 1 dl mansikkasosetta ja sitruunamehu. Lisää kuuman massan joukkoon liivate, sekoita huolella ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kylmän massan joukkoon.

 

Kokoa kakku:
Laita ensimmäinen kakunpuolikas irtopohjavuoan alimmaiseksi leivinpaperin päälle. Kostuta pohja maito-sokeriseoksella ja annostele pohjan päälle mansikkamousse. Peitä täyte toisella kakkupohjalla ja kostuta maito-sokerilla.
Peitä kakku tuorekelmulla ja siirrä se hyytymään jääkaappiin vähintään 5 tunniksi, mielellään vielä seuraavaan päivään.
Poista kakku irtopohjavuoasta ja nosta tarjoiluastialle.
Vatkaa kuohukerma vaniljasokerin kanssa kovaksi vaahdoksi ja vuoraa sillä hyytynyt kakku. Koristele täytekakku tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua, jotta mansikat eivät värjää kermaa. Näin kakku pysyy ihanan raikkaana juhlavieraita varten.

 

Valmistusaika: 50 min + hyytymisaika
Annosmäärä: 8-10
Erikoistyövälineet: 20-22 cm irtopohjavuoka