Mansikka-raparperipiirakka

1199

750ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

1199

750ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

Ainekset

5 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 150 g kasvirasvalevitettä 4-5 rkl kylmää vettä Täyte: 300 g mansikoita 300 g raparperinvarsia 1 1/2 dl hillosokeria 2 rkl perunajauhoja Voiteluun: 1 kananmuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love
Kesän klassikkoleivonnainen tuoreista mansikoista ja raparperista!

Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa.
Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Perkaa ja viipaloi mansikat. Kuori ja paloittele raparperinvarret. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22 cm).
Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy.

Nosta levy piirakkavuokaan ja lusikoi täyte pohjalle.

Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä erilevyisiä suikaleita. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle.

Voitele piirakan pinta kananmunalla.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte kuplii.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa!