Mansikka-raparperipiirakka

1199

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

1199

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

Ainekset

5 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

150 g kasvirasvalevitettä

4-5 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

300 g mansikoita

300 g raparperinvarsia

1 1/2 dl hillosokeria

2 rkl perunajauhoja

 

Voiteluun:

1 kananmuna

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kesän klassikkoleivonnainen tuoreista mansikoista ja raparperista!

1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

 

2. Perkaa ja viipaloi mansikat. Kuori ja paloittele raparperinvarret. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

 

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22 cm). Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan ja lusikoi täyte pohjalle. Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä erilevyisiä suikaleita. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle.

 

4. Voitele piirakan pinta kananmunalla. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte kuplii.

 

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa!