Makkarapata ja lehtikaalia

1298

750 ml

Anciano 35 Year Old Vines Garnacha

Espanja > DO Calatayud

-%

1298

750 ml

Anciano 35 Year Old Vines Garnacha

Espanja > DO Calatayud

-%

Ainekset

6 mausteista tuoremakkaraa
3 viipaletta pancettaa
oliiviöljyä
1 keltainen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1 tl fenkolinsiemeniä
½ tl kuivattua chiliä murskattuna
1 laakerinlehti
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 prk/400 g tomaattimurskaa
½ l lihalientä
1-2 isoa kourallista lehtikaalia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lämmittävä makkarapata, joka on helppo valmistaa. Käytä hieman voimakkaamman makuisia makkaroita kuten brasilialaista Linguicaa tai Calabresaa, mutta mikä tahansa mausteisempi ja paksumpi makkara toimii.

 

1. Kuori sipuli, leikkaa viipaleiksi ja paista oliiviöljyssä muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmeää.

 

2. Kuori ja leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi, leikkaa sitruunasta 3 ohutta viipaletta kuorta ja lisää ne mausteiden sekä laakerinlehden kera sipulin joukkoon. Paista pannulla 1-2 minuuttia.

 

3. Pilko pancetta pienemmiksi palasiksi ja lisää pannulle. Leikkaa makkarat 2-3 cm kokoisiksi paloiksi ja pyöräytä ne jauhoissa. Ruskista makkarat muiden ainesten kera.

 

4. Kaada tomaattimurska ja lihaliemi joukkoon, anna kiehua hiljaa noin 20 minuuttia. Pilko lehtikaali ja lisää se pannulle, hauduta vielä muutama minuutti.

 

Koristele annokset lehtikaalilla, ja tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min

Annosmäärä: 4-6