Maitosuklaamousse ja marinoidut herukat

1349

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

1349

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

MARINOIDUT HERUKAT
½ dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
100 g mustaherukkaa
100 g punaherukkaa

 

MAITOSUKLAAMOUSSE
1 liivatelehti + 1 rkl kuumaa vettä
100 g maitosuklaata
200 g tuorejuustoa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
4 rkl sokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Makeaa suklaata tasapainottaa kirpsakat herukat!

 

1. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi isossa kattilassa ja jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen liemeen marjat ja anna maustua rauhassa tarjoiluun asti.

 

2. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa mikrossa matalalla teholla tai vesihauteessa kokoajan sekoittaen. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon suklaasula, omenaviinietikka ja vaniljasokeri.

 

3.Vatkaa suklaasta erillään valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon kahdessa erässä varovasti nostellen.
Kaada yhtenäisen massan joukkoon ohuena nauhana kuumaan veteen liotettu liivate. Sekoita voimakkaasti, jotta mousse ei paakkuunnu.

 

4. Kaada mousse valmiiksi tarjoilulaseihin ja siirrä jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi.

 

Tarjoile suklaamousse marinoitujen herukoiden ja vaikkapa makeiden keksien kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6