Maitosuklaamousse ja marinoidut herukat

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

MARINOIDUT HERUKAT:
½ dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
100 g mustaherukkaa
100 g punaherukkaa
 
MAITOSUKLAAMOUSSE:
1 liivatelehti + 1 rkl kuumaa vettä
100 g maitosuklaata
200 g tuorejuustoa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
4 rkl sokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmistele marinoidut mustaherukat:
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi isossa kattilassa ja jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen liemeen marjat ja anna maustua rauhassa tarjoiluun asti.
 
Valmistele maitosuklaamousse:
Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa mikrossa matalalla teholla tai vesihauteessa kokoajan sekoittaen. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon suklaasula, omenaviinietikka ja vaniljasokeri.
Vatkaa suklaasta erillään valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon kahdessa erässä varovasti nostellen.
Kaada yhtenäisen massan joukkoon ohuena nauhana kuumaan veteen liotettu liivate. Sekoita voimakkaasti, jotta mousse ei paakkuunnu.
 
Kaada mousse valmiiksi tarjoilulaseihin ja siirrä jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi.
 
Tarjoile suklaamousse marinoitujen herukoiden ja vaikkapa makeiden keksien kanssa.
 
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6
Erikoistyövälineet: sähkövatkain