Maitopohjainen haukikeitto

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

Ainekset

5 dl vettä

1 tl kokonaisia maustepippureita

2 laakerinlehteä

1 keltasipuli

1 iso porkkana

1 fenkoli

500 g perunoita

500 g haukifileetä

2 dl täysmaitoa

ripaus suolaa ja valkopippuria

1 suolakurkku

tuoretta tilliä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Mittaa isoon kattilaan vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kiehauta ja jätä poreilemaan.

 

2. Kuori ja hienonna sipuli, porkkana, fenkoli ja perunat noin sormenpäänkokoiseksi kuutioksi. Lisää sipulit ja porkkanat ensimmäisinä kattilaan ja keitä vähintään viisi minuuttia. Lisää fenkolit ja perunat kattilaan, kun sipulit vähän pehmenevät. Jätä poreilemaan noin 15 minuutiksi tai kunnes perunat pehmenevät.

 

3. Tarkista, ettei haukifileisiin ole jäänyt ruotoja tai suomuja. Huuhtele nahattomat fileet juoksevalla vedellä ja kuutioi karkeasti. Lisää kalat ja maito poreilevaan keittoon, kun juurekset ovat melkein kypsiä. Kiehauta keitto uudelleen ja nosta kattila pois liedeltä, kun kala on kypsää. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Poista laakerinlehdet, jotta ne eivät päädy kenenkään lautaselle.

 

Tarjoile keitto hienonnetun suolakurkun, tuoreen tillin ja ruisleivän kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4