Ainekset
1 jauhoinen peruna
500 g pestyä maa-artisokkaa
50 g kuorittua mustaa valkosipulia
2 dl ruokakermaa
100 g voita
1 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
1. Kuori peruna ja pilko se kuorittujen maa-artisokkien kanssa pienemmiksi paloiksi. Laita paloitellut kasvikset kattilaan ja lisää vettä, kunnes kasvikset peittyvät. Keitä kypsäksi ja valuta puolet nesteestä toiseen kattilaan talteen, jos keitosta tuleekin liian paksua.
2. Lisää kasvisten joukkoon kerma, musta valkosipuli, suola sekä mustapippuri, ja kiehauta vielä kerran. Soseuta keitto voin kanssa, lisää sitruunamehu ja tarkista maku. Jos keitto on liian paksua, lisää tallelle ottamaasi nestettä vähän kerrallaan ja soseuta. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.
Tarjoile keitto lämpimänä öljytilkan ja itsetehdyn maalaispatongin kanssa!
Valmistuaika: 45 min
Annosmäärä: 4