Loppusesongin kasvispiirakka

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

1 suolainen piirakkapohja
100 g juustoraastetta
2 isoa porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
nippu tuoreita yrttejä
1 purkki kermaviiliä
2 kananmunaa
2 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja nosta taikina huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin!

 

2. Kaulitse piirakkataikinaa kevyesti ja painele se valmiiksi piirakkavuokaan. Töki taikinaan haarukalla muutama rivi reikiä ja esipaista uunin keskitasolla noin viisi minuuttia. Jäähdytä huolella ja levitä taikinan päälle juustoraaste. Siirrä piirakka syrjään odottamaan.

 

3. Kuori porkkanat ja pese loput kasvikset. Veistä joko juustohöylällä tai kuorimaveitsellä kasviksista pitkiä suikaleita. Käytä kasviksista mahdollisimman paljon hyväksi pehmittämällä hankalasti suikaloitavat keskustat mikrossa. Näin ne taipuvat helpommin piirakan joukkoon sellaisinaan. Kääri kasvissuikaleista spiraalin muotoinen, noin kämmenen kokoinen ruusuke rullaamalla suikaleet toistensa ympärille leikkuulautaa vasten. Rullaa vuorotellen kaikkia kasvissuikaleita, jotta saat spiraalista mahdollisimman värikkään.

 

4. Nosta ruusuke juustoraasteen päälle uunivuokaan ja rullaa loputkin kasvikset kasvisruusukkeen ympärille. Nypi päälle tuoreet yrtit. Sekoita keskenään kermaviili, kananmunat, oliiviöljy ja mausteet. Kaada täyte kasvisruusukkeen päälle ja tasoita varovaisesti, jotta saat ruusukkeen näkyviin.

 

5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan vetäytyä folion sisällä vielä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Nauti sellaisenaan vaikkapa sadonkorjuujuhlien hittinä!

 

Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 6-8