Lohi ja pestoperunat

1099

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1099

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

500g perunoita

1 prk pestoa

400g lohta

1 sitruuna

ripaus suolaa ja pippuria

ripaus roseepippuria

oliiviöljyä sekä voita

basilikaa koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lohi on klassikko, joka sopii arkeen sekä juhlaan. Tässä reseptissä lohi saa kaverikseen koukuttavat pestoperunat.

 

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko perunoista lohkoja ja laita lohkot uunipellille.

 

2. Ripottele perunoiden päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Laita uuniin n. 30 minuutiksi tai kunnes perunat ovat saaneet väriä ja rapeutta.

 

3. Nosta perunat ulos uunista ja lisää pestoa perunoiden sekaan.

 

4. Paista lohi pannulla voissa, lisää sitruunan mehua ja mausta pippurilla ja suolalla. Ripottele myös roseepippuria lohen pinnalle.

 

5. Asettele lohi ja perunat lautasille ja koristele sitruunan viipaleella sekä basilikalla.

 

Annosmäärä: 2

Valmistusaika: 45 min

 

Spread the love