Linssilasagne kotipastalla

899

750 ml

El Picoteo Organic Rosé

Espanja > Vino de la Tierra de Castilla

-%

899

750 ml

El Picoteo Organic Rosé

Espanja > Vino de la Tierra de Castilla

-%

Ainekset

Pastataikina
5 dl durumvehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä

 

Linssitäyte
400 g punaisia linssejä
2 keltasipulia ja valkosipulinkynttä
2 kypsää tomaattia
1 porkkana
250 g tomaattimurskaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
+ 1 kananmuna vuoan kokoamiseen

 

Juustokastike
150 g voita
1 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1.  Valmista lasagne levyt; sekoita jauhot ja suola keskenään isossa kulhossa. Lisää kananmunat ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Jaa taikina samankokoisiin osiin, painele ohuempaan muotoon ja kääri tuorekelmuun. Anna vetäytyä vähintään tunti.

 

2. Ripottele hiukan jauhoja pöydälle, ja pyöräytä pastapalat jauhoissa. Aja taikina pastakoneen läpi, alkaen suurimmasta pienempään. Voit halutessasi myös kaulia pastalevyt kaulimella muutaman millimetrin paksuisiksi.

 

3. Keitä valmiita levyjä suolavedessä noin kolme minuuttia, valuta ne hyvin ja laita keittiöliinan päälle kuivumaan. Voit halutessasi käyttää myös valmiita lasagnelevyjä.

 

4. Valmista linssitäyte; huuhdo ja valuta linssit huolellisesti ja siirrä sivuun. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise tomaatit, raasta porkkanat ja kuullota kaikkia kasviksia hetki kuumalla pannulla öljyssä. Lisää pannulle tomaattimurska ja linssit.

 

5. Anna porista hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

6. Valmista juustokastike; sulata voita kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita joukkoon maito koko ajan vispilällä sekoitellen. Kun massa on yhtenäistä, lisää joukkoon puolet juustoraasteesta. Sekoita, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Nosta kastike liedeltä odottamaan lasagnen kokoamista.

 

7. Laita valmiiksi voidellun uunivuoan pohjalle juustokastiketta, sitten osa lasagnelevyistä ja lopuksi linssitäytettä. Riko kananmunan rakenne ja kaada se varovasti ympäri vuokaa, jotta lasagne ei jää liian vetiseksi kypsyessään. Toista kerrosten kokoaminen uudelleen, peittele lasagne viimeisillä levyillä ja kuorruta ohuella kerroksella juustokastiketta ja juustoraastetta.

 

8. Paista lasagnea uunin keskitasolla 200°C noin 35 minuuttia.

 

Tarkista pastan kypsyys ja nauti sellaisenaan esimerkiksi salaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 90 min + 60 min pastan vetäytymiseen
Annosmäärä: 4–6