Lihapullasandwich Meksikon tyyliin

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

LIHAPULLAT

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

2 tl chilijauhetta

1 tl juustokuminaa

suolaa

mustapippuria

korianterinippu hienonnettuna

2 kananmuna

400 g sika-nauta jauhelihaa

 

TOMAATTIKASTIKE

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tuore keskivahva chili

½ tl juustokuminaa

2 rkl öljyä

2 dl paseerattua tomaattikastiketta

ripaus sokeria

ripaus suolaa

nippu tuoretta korianteria hienonnettuna

 

AVOKADOTAHNA

1 kypsä avokado

loraus sitruunamehua

suolaa

 

Lisäksi:

50 g fetatyylistä juustoa

4 pitkulaista pehmeää ja kuohkeaa sämpylää

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Meksikolaiset lihapullat tarjoillaan sämpylän välissä. 

 

1. Kuullota hienonnettua punasipulia, valkosipulia, chilijauhetta ja juustokuminaa pannulla öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmentynyt. Anna jäähtyä vähän.

 

2. Sekoita kulhossa lihat ja muut ainekset yhteen ja anna maustua. Hetken päästä muotoile taikinasta lihapullia ja paista ne öljyssä pannulla kypsiksi.
Surauta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja saat siitä täytteen sandwichien väliin.

 

3. Hienonna avokado ja sitruunamehu tahnaksi ja mausta suolalla. Käytä täytteenä.

 

4. Kokoa leivät levittämällä sisälle tomaattikastiketta, avokadotahnaa ja nosta sisään lihapullia. Murusta päälle juustoa. Voit halutessasi käyttää myös hot dog- sämpylöitä.

 

Valmistusaika: 1t
Neljä annosta.

Noin 3€ per annos