Lihaisa mustapapu-feijoada

1298

1199

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

-8%

1298

1199

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

-8%

Ainekset

300 – 400 g porsaan ulkofilettä
1 pkt pekonia
100 g chorizomakkaraa
1 dl mustapapuja
3 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
2 tl chilihiutaleita
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Feijoada eli brasilialainen papu-lihapata.

Feijoada on Brasilian kansallisruoka!

 

1. Paloittele pekoni ja paahda se pannulla. Nosta pekonit pataan, jätä rasva pannulle.

 

2. Paloittele lihat, ruskista ne pekonin rasvassa ja nosta lihat pataan.

 

3. Paloittele chorizo, ruskista pannulla ja nosta pataan.

 

4. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja paloittele valkosipulin kynnet. Käytä sipulit pikaisesti pannulla ja laita pataan. Huuhtele ja siivilöi pavut ja lisää nekin pataan.

 

5. Ripottele pataan suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Lisää chilihiutaleet, laakerinlehdet, tomaattimurska ja vesi. Kuumenna pata kiehuvaksi liedellä ja siirrä sen jälkeen uuniin.

 

6. Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa kannella peitettynä 2 – 3 tunnin ajan.Sekoita välillä pataa. Jos nestettä näyttää olevan liikaa, ota kansi hetkeksi pois ja jos nestettä näyttää olevan liian vähän, lisää vettä. Poista lopuksi laakerinlehdet, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

 

Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile lihaisa mustapapu-feijoada keitetyn riisin ja kasvisten kanssa.

 

Valmistusaika: 3 h
Annosmäärä: 4