Lihafondue

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/lihafondue/

Tulosta resepti

1 l rypsiöljyä
4 laakerinlehteä
300 g naudan sisäfilettä
300 g porsaan sisäfilettä
1 rs tuoreita herkkusieniä
1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali

Dippikastikkeet oman maun mukaan!

Peruskastike fonduelle
½ dl majoneesia
2 dl kermaviiliä
1 sitruunan mehu
Aioli, valkosipulimajoneesi
4 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
1 tl haaleaa vettä
2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

 

Fondue on talvi- ja seurusteluruokaa parhaimmillaan!

Kuutioi lihat reilun sentin kuutioiksi, puolita herkkusienet ja pilko kukkakaali ja parsakaali nupuiksi.
Kuumenna öljy liedellä n. 180 asteeseen ja tuo se sitten pöytään lämpöliekin päälle.
Jokainen ruokailija laittaa pitkään fonduehaarukkaan lihapalan kerrallaan ja kypsentää sen haluttuun kypsyyteen.
Lihapala siirretään sitten omalle lautaselle, maustetaan oman maun mukaan (pippuria, suolaa erilaiset mausteseokset sopivat loistavasti!) ja nautitaan tykötarpeiden ja soosien kera ruokailuhaarukalla.
Uusi lihapala saa muhia padassa jo sillä aikaa.
Paistoajat vaihtelevat suuresti sen mukaan paljonko pannussa on kulloinkin lihaa, varo alussa öljyn räiskintää, mitään märkäähän et voi öljyyn laittaa.

Tarjoa rapean leivän kanssa!

Aioli eli valkosipulimajoneesi:
Ota majoneesin aineet ajoissa huoneenlämpöön.
Purista valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään valkosipuli ja keltuaiset.
Lisää 1 rkl öljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon 1 tl haaleaa vettä sekä loput öljystä vähitellen koko ajan vatkaten ohuena nauhana.
Lisää lopuksi sitruunamehu ja mausteet.