Levitelauta

1099

750 ml

Piedemonte Reserva

Espanja >DO Navarra

-%

1099

750 ml

Piedemonte Reserva

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

1 kokonainen valkosipuli

öljyä

suolaa ja pippuria

300g voita

100g ilmakuivattua kinkkua

tuore basilika

saksanpähkinää ja pekaanipähkinää

balsamicoa

leipää

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Trendikäs levitelauta eli butter board toimii herkullisena ja näyttävänä naposteluherkkuna illanistujaisissa. Levitelauta tarjoillaan leivän kanssa ja täytteitä voi soveltaa loputtomasti omaan makuun sopivaksi!

 

1. Ensimmäiseksi valmistellaan valkosipuli. Ota kokonainen valkosipuli ja leikkaa päädystä pieni pala irti, jotta saat kynnen kärjet näkyviin. Laita kokonainen valkosipuli folioon ja kaada reilusti öljyä sen päälle. Ripottele suolaa ja pippuria ja laita folionyytti uuniin 175 asteeseen noin 30 min, tai kunnes valkosipulit ovat pehmenneet ja irtoavat helposti puristamalla kuorista.

 

2. Tällä välin valmistellaan ruskistettu voi. Laita puolet voista kulhoon odottelemaan ja laita toinen puolisko voista kattilaan ja aloita ruskistamaan. Laita lämpöä kattilaan ja sekoittele koko ajan, jotta voi ei pääse palamaan. Sitten kun voi alkaa ruskistua ja siitä nousee hyvä pähkinäinen tuoksu, voi lämmön ottaa pois.

 

3. Yhdistä kulhossa ruskistettu voi ja huoneenlämpöinen voi ja sekoita pallovispilällä. Purista valkosipulista kynnet voin joukkoon. Laita jääkaappiin hetkeksi, jotta voi kovettuu.

 

4. Kun voissa on oikea koostumus, levitä sitä laudalle ja lisää täytteet: ilmakuivattua kinkkua, ripaus sormisuolaa, tuoretta basilikaa, pähkinämurua ja balsamicoa. Tarjoile leivän ja hyvän viinin kanssa!

 

Valmistusaika: 1 h

Spread the love