Latva-artisokkaa ja voisulaa

1349

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1349

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

4 kpl latva-artisokkaa

vettä keittämiseen

suolaa keitinveteen

1 sitruuna

1 valkosipuli

laakerinlehtiä

200 g voita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Latva-artisokka on tyylikäs naposteltava, eikä sen valmistus ole vaikeaa! Latva-artisokka on myös mainio vaihtoehto rapujuhliin mikäli ei ole ravunsyöjä.

 

1. Leikkaa neljännes latva-artisokkien lehtien päistä pois sahalaitaisella veitsellä. Viimeistele lehtien päät saksilla. Poista koko varsi veitsellä ja sivele leikkauspinnat sitruunalla.  

 

2. Valitse sen kokoinen kattila, johon kaikki artisokat mahtuvat. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi vettä, lisää sitruunaviipale, laakerinlehti ja valkosipulinkynsi sekä noin 1 rkl suolaa jokaista vesilitraa kohden. Lisää artisokat kiehuvaan veteen niin että ne ovat kokonaan veden peitossa ja keitä niitä kypsiksi 30-40 minuuttia tai kunnes alimmat terälehdet irtoavat niistä vedettäessä.

 

3. Sulata voi ja mausta se suolalla. Lisää halutessasi hieman sitruunamehua. Tarjoile keitetyt latva-artisokat heti.

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 45 min