Laskijan lohi-pestopiirakka

736

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

736

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

Ainekset

PIIRAKKAPOHJA: 250 g maitorahkaa 125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia 2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhoja ripaus suolaa LASKIJAN LOHITÄYTE: 200 g ruodoton lohifilee 125 g koskenlaskijaa tai muuta sulatejuustoa 2 rkl vihreää pestoa 2 dl ruokakermaa 2 kananmunaa ripaus suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

Valmista piirakkapohja: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Nypi joukkoon jauhot, leivinjauhot ja suola. Painele taikina piirakkavuokaan pohjalle niin, että saat taikinaa myös vuoan reunoille.

Valmistele laskijan lohitäyte: Leikkaa lohesta suupalankokoisia kuutioita ja levitä ne tasaisesti piirakkataikinan päälle. Kuutioi koskenlaskija ja lisää sekin vuokaan. Sekoita keskenään pesto, ruokakerma, kananmunat ja mausteet. Kaada massa piirakkavuokaan.

Paista lohipiirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakkapohja ja lohikuutiot ovat kauttaaltaan kypsiä sekä juusto sulaa. Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.

Nauti laskijan lohipiirakka sellaisenaan suolaisena taukopurtavana tai esimerkiksi tuoreen pastasalaatin ja pähkinöiden kanssa kevyenä lounaana.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 6-8 palaa