Lämpimät broilerileivät

1011

750 ml

Quinta das Setencostas

Portugali >DOC Alenquer

-%

1011

750 ml

Quinta das Setencostas

Portugali >DOC Alenquer

-%

Ainekset

1 kypsä broilerinkoipi

4 palaa paahtoleipää

öljyä paistamiseen

2 sipulia

4 rkl sinappia

loraus hunajaa

100 g juustoraastetta

ripaus suolaa ja pippuria

basilika koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lämpimät leivät eli lämppärit – tätä herkkua on syöty jo lapsuudessa! Tällä kertaa leivät saavat makua sinapista, karamellisoidusta sipulista ja broilerista.

 

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Levitä paahtoleipiä haluttu määrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

 

2. Valmista karamellisoitu sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita pannulle öljyä ja sipulit. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia ja lisää sitten hunaja. Anna kypsyä rauhassa ja sekoittele, kunnes sipuli on kunnolla pehmennyt.

 

4. Levitä jokaisen leivän päälle kerros sinappia, karamellisoitua sipulia ja grillattua kanaa. Rosan keittiössä käytettiin kaupassa valmiiksi grillattua broilerin koipea, mutta voit käyttää mitä tahansa kypsää broilerin osaa.

 

5. Mausta leivät suolalla ja pippurilla. Lorauta broilerin päälle hunajaa ja viimeistele leivät juustoraasteella.

 

6. Paista uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes leipien reunat ovat saaneet hieman väriä ja juusto on sulanut. Koristele halutessasi basilikalla ja nauti!

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: noin 40 min

Spread the love