Ainekset
Lampaanfilee:
4 (à 125 g) lampaan ulkofileetä
voita ja öljyä
suolahiutaleita
rouhittua mustapippuria
Punaviinikastike:
2 dl punaviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
2 dl demi glace -kastikepohjaa
ripaus hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
nokare voita
VALMISTUSOHJE
Mehevät lampaanfileet maistuvat tarjoilupöydässä!
1. Ota lampaanfileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.
2. Kuumenna voi sekä öljy pannussa, lisää fileet ja paista niitä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin väriset. Ripottele lihan pinnalle suolahiutaleita ja rouhittua pippuria. Anna seistä hetki pannulla jälkilämmössä.
3. Leikkaa fileet vinottain paksuiksi viipaleiksi.
4. Laita punaviini, balsamiviinietikka sekä sokeri kattilaan ja keitä kokoon, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet. Lisää demi glace ja mausta kastike maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla. Vatkaa kastikkeeseen nokare voita juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4