Lämmin juuressalaatti

1248

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

1248

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

1 ps salaattisekoitus

500 g porkkanoita

1 palsternakka

1 pkt fetajuustoa

hunajaa

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

saksanpähkinää  

 

SALAATINKASTIKE

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

1 sitruunan mehut

1 tl balsamietikka

1 tl sriracha-chilikastike

ripaus pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lämmin juuressalaatti maistuu erityisesti syksy- ja talvikeleillä. Juureksista tulee uskomattoman herkullisia, kun ne heittää uuniin paahtumaan hunajan kera!

 

1. Leikkaa porkkana ja palsternakka pitkiksi viipaleiksi ja asettele uunivuokaan. Ripottele päälle öljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria.

 

2. Paista juureksia uunissa 225 asteessa noin 30 min.

 

3. Valmistele tällä välin salaattikastike yhdistämällä oliiviöljy, hunaja, balsamico, sitruunamehu ja sriracha-chilikastike. Heitä kastike salaatin päälle ja sekoittele.

 

4. Kokoa salaatti laakealle tarjoiluastialle: pohjimmaiseksi salaattisekoitus ja päälle paahdetut juurekset. Kruunaa annos fetamurulla ja pähkinöillä!

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 45 min

Spread the love