Mehevä lammaspata

1349

750 ml

Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Portugali > IG Alentejano

-%

1349

750 ml

Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Portugali > IG Alentejano

-%

Ainekset

1 kg karitsan lapaa tai rintaa
500 g kiinteämaltoista perunaa
0,5 dl auringonkukkaöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tomaattipyreetä
1 sipuli
2 valkosipulinkynsi
1 laakerinlehti
4 kpl tuoreita timjamin oksia
suolaa ja pippuria
200 g baby-porkkanoita
200 g tuoreita herneitä

100 g sokeriherneitä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja pilko sipulit. Leikkaa liha tasaisen kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy padassa, ruskista lihat pienissä erissä ja siirrä lautaselle.

 

2. Lisää pataan jauhot, laakerinlehti, timjamit, tomaattipyree ja sipulit. Sekoita hyvin ja kypsennä 2 minuutin ajan.

 

3. Laita lihat takaisin pataan ja lisää vettä niin, että lihat peittyvät kokonaan. Keitä pienellä lämmöllä 1,5-2 tuntia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä.

 

4. Kuori perunat ja lisää pataan. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

5. Keitä porkkanat ja herneet kypsiksi suolavedessä ja lisää pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Valmistusaika: 2-2,5 h
Annosmäärä: 8