Lammasmureke

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/lammasmureke/

Tulosta resepti

400 g lampaan jauhelihaa
1 ½ dl smetanaa
½ dl korppujauhoja
2 munaa
68 anjovisfileetä
1 rkl anjovislientä
¼ tl valkopippuria
11 ½ tl timjamia

Kastike
1 prk crème fraîchea
1 rkl sitruunamehua
½ rkl sokeria
1 rkl Dijon-sinappia
½ dl minttua

Laita smetana ja anjovisliemi kulhoon, lisää korppujauhot ja anna niiden turvota hetken.
Lisää munat, pieniksi paloiksi leikatut anjovisfileet, mausteet ja jauheliha. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
Muotoile massa kostutetuin käsin noin 67 cm:n paksuiseksi tangoksi ja pane se paistopussiin.
Sulje pussi ja leikkaa pussin kulmaan aukko.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 3040 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa lihamurekkeen kanssa.