Ainekset
400g karitsan jauhelihaa
4 kpl hampurilaissämpylöitä
öljyä paistamiseen
tomaatti-paprikapesto
salaattia
FETATAHNA
150 g fetajuustoa
4 rkl kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta minttua
ripaus suolaa & pippuria
2 rkl oliiviöljyä
VALMISTUSOHJE
Lammasburgerissa hurmaa herkulliset välimeren maut!
1. Aloita valmistamalla burgereihin fetatahna. Laita kulhoon fetaa, kreikkalaista jogurttia, valkosipulia, tuoretta minttua sekä oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta kuohkeaksi tahnaksi. Tarkista maku.
2. Jaa jauheliha neljään osaan, jotta saat burgereihin sopivat pihvit. Muotoile paloja hieman pyöreämmäksi.
3. Paista pihvit paistinpannulla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Älä kääntele pihviä liikaa, jotta se säilyttäisi mehukkuutensa. Rosan keittiö suosittelee, että pihvi jätetään mediumiksi!
4. Nosta valmiit pihvit lautaselle ja lämmitä vielä samalla pannulla sämpylät. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää sämpylät uunissa, mikrossa tai leivänpaahtimessa.
5. Kasaa burgerit. Laita pohjaan sekä kanteen tomaatti-paprikapestoa ja sämpylöiden väliin salaattia, pihvi ja fetatahnaa
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20-30 min