Kurpitsaraviolit

1369

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1369

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

Raviolitaikina
120 g durumvehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 kananmunaa

 

Kurpitsatäyte
200 g myskikurpitsaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
60 g ricotta-juustoa
60 g parmesaaniraastetta
ripaus muskottipähkinää

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esikuumenna uuni 200C asteeseen.

 

2. Mittaa jauhot ja suola keoksi työpöydälle. Tee jauhojen keskelle kraaterimainen kuoppa, ja riko munat kuoppaan. Nypi jauhot ja munat yhteen keskeltä laidoille päin edeten. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on joustavaa ja silkinsileää. Anna taikinan levätä 30 minuuttia muovikelmulla peitettynä.

 

3. Valmista taikinan levätessä kurpitsatäyte: Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi ja hienonna valkosipuli. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiero pintaan hieman öljyä, hunaja ja ripaus suolaa. Paahda kurpitsalohkoja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta sauvasekoittimella. Tarvitset noin 3 dl sosetta täytettä varten, joten voit mitata soseesta erilleen astiaan tarvitsemasi määrän. Jäähdytä kurpitsasose.

 

4. Sekoita täytteen joukkoon pehmeä ricotta, parmesaaniraaste sekä muskottipähkinä. Jos täyte tuntuu liian löysältä, lisää hieman leivänmuruja tai mantelijauhoja. Täytteen tulisi olla sen verran kiinteää, että sitä on helppo lusikoida.

 

5. Kauli pastataikina ohuiksi levyiksi tai käytä pastakonetta. Voitele levy kevyesti vedellä. Jaa täytteestä nokareita levyn toiselle puoliskolle tasaisin välimatkoin. Taita levyn toinen puoli täytteiden päälle ja painele välit kämmensyrjin toisiinsa kiinni. Erottele raviolit pyöreällä muotilla tai pizzaleikkurilla. Varmista, että saumat ovat tiukasti kiinni.

 

6. Keitä kurpitsaravioleja kiehuvassa suolavedessä noin 3-4 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Valuta.

 

Tarjoa kurpitsaraviolit halutessasi friteerattujen salvialehtien, paahdettujen kurpitsakuutioiden, saksanpähkinöiden ja voisulan kera.

 

Valmistusaika: 60 min.
Annosmäärä: 4