Kurpitsainen feta-kvinoasalaatti

1298

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 dl kvinoaa
2 dl kasvislientä
½ lime
oliiviöljyä
kourallinen sekasalaattia
50 g fetajuustoa
lehtipersiljaa

 

PAAHDETTU KURPITSA
100 g talvikurpitsaa
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Talvikurpitsa on syksyn sesonkiherkku! Talvikurpitsa on siis yleinen nimitys kaikille rauhassa kypsyneille kovakuorisille kurpitsoille kuten myskikurpitsa, hokkaido ja jättikurpitsa. Kurpitsasta, kvinoasta ja fetasta syntyy ihanan syksyinen ja ruokaisa salaatti! Voit myös paahtaa kurpitsan lisäksi punajuuria!

 

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen tai varaa kurpitsoja varten käyttöösi parilalevy.

 

2. Valmistele paahdetut kurpitsat: Leikkaa kurpitsasta kuorineen ohuita siivuja. Asettele kurpitsasiivut uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele ne oliiviöljyllä ja hunajalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista joko uunin ylätasolla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kypsiä tai kypsennä kokonaan parilalla.

 

3. Huuhtele ja kypsennä kvinoa kasvisliemessä paketin ohjeen mukaan. Mausta limen raastetulla kuorella, limemehulla, oliiviöljyllä sekä suolalla ja mustapippurilla.

 

4. Nostele lämpimät kurpitsat ja kvinoa sekaisin salaatin kanssa. Murusta päälle feta ja koristele lehtipersiljalla.

 

Nauti sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 1

Noin 2€ per annos