Kuorrutettu sipulikeitto

2648

750 ml

Bouchard Hautes-Côtes de Beaune

Ranska > Bourgogne

-%

2648

750 ml

Bouchard Hautes-Côtes de Beaune

Ranska > Bourgogne

-%

Ainekset

3 punasipulia

4 keltasipulia

5-8 valkosipulinkynttä

3 rkl voita

1½ l kasvislientä

½ tl timjamia

mustapippuria

2 rkl vehnäjauhoja

1 rkl vettä

3 rkl sitruunamehua

6 viipaletta paahtoleipää

130 g mustaleimajuustoraastetta

 

tuoretta ruohosipulia

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna haluamasi määrä valkosipulia.

 

2. Sulata voi tilavassa kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi, älä ruskista.

 

3. Lisää liemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla puolisen tuntia, välillä sekoitellen.

 

4. Lisää kylmään veteen sekoitetut vehnäjauhot vatkaten keittoon. Anna kypsyä pari minuuttia, lisää sitruunamehu.

 

5. Lado leipäviipaleet leivinpaperille vieri viereen. Leikkaa ne 3 x 3 eli 9 osaan, mutta jätä viipaleen muotoon. Ripottele pinnalle juustoraaste, ja gratinoi leipiä 225°C uunissa 3 – 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

 

Jaa valmis keitto annoskulhoihin. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia, ja lisää keittoannosten päälle gratinoidut leivät.

 

Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 6