Kuningaspiirakka

1199

750 ml

Ruppertsberger Imperial Rosé

Saksa

-%

1199

750 ml

Ruppertsberger Imperial Rosé

Saksa

-%

Ainekset

RUKIINEN PIIRAKKAPOHJA:
2 kananmunaa
2 dl taloussokeria
2 dl kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g suolatonta voita

 

500 g kuningasmarjasekoitusta
1 dl tomusokeria + 1 rkl perunajauhoja

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti tai piirakkavuoka valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa sekoituskulhossa ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Lisää joukkoon vielä voi ja sekoita. Kaada taikina uunipellille odottamaan.

 

3. Pyörittele jäiset marjat tomusokeri-perunajauhoseoksessa ja ripottele piirakkapohjalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pohja on kauttaaltaan kypsää ja saanut kauniin paistopinnan.

 

4. Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä piirakkavuoassa.

 

Nauti kuningaspiirakka vielä vähän lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön tai vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 10 – 12 palaa