Kukkoa valkoviinissä (Coq au Riesling)

969

750 ml

Riesberg Premium Riesling

Saksa

-%

969

750 ml

Riesberg Premium Riesling

Saksa

-%

Ainekset

800 g kanankoipia
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
2 sipulia ja valkosipulia
1 paketti pekonia
1 iso tomaatti
250 g portobello sieniä
5 dl rieslingiä
2 dl kuohukermaa


suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ruskista kanankoipia isolla paistinpannulla voi-oliiviöljyseoksessa. Kun koipien pinta on saanut väriä, poista palat pannulta.

Käytä samaa pannua hienonnettujen sipulikuutioiden, murskatun valkosipulin ja pekonikuutioiden ruskistamiseen, jotta saat kaikki herkulliset maut talteen.

Kun sipulien rakenne on pehmennyt ja pekoni ruskeaa, lisää pannulle kuutioitu tomaatti ja viipaloidut sienet.

Haihduta sienien nesteitä noin 5 minuuttia käännellen ja lisää broilerit takaisin pannulle.

Kaada pannulle reilusti valkoviiniä, jotta broilerit peittyvät nesteeseen. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä poreillen noin 20 minuuttia, kunnes koivet ovat kypsiä.

Kaada joukkoon kuohukerma ja anna kastikkeen hautua ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes kastike on redusoitunut puoleen. 

Jos tahdot koipien pinnasta rapean, viimeistele palat kerman kanssa uunissa liedellä hauduttamisen sijaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarkista maku ja tarjoile herkullinen Coq au Riesling keitetyn riisin tai pastan kanssa.

Valmistusaika: 60 min
Annosmäärä: 6-8