Kreikkalainen lohi-fetasalaatti

1349

750 ml

Love Organic Dry

Italia

-%

1349

750 ml

Love Organic Dry

Italia

-%

Ainekset

½ pienestä tai ¼ isosta munakoisosta
1 pussi salaattisekoitusta
1 avomaan kurkku
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
200 g fetaa
120 g mustia oliiveja
300 g lämminsavulohta
2 tl balsamico –viinietikkaa ja oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa ja pippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kreikalainen salaatti on monelle tuttu ja monen suuri suosikki. Olemme tehneet siitä hieman ruokaisamman lisäämällä reseptiin lämminsavulohta ja paistettua munakoisoa. Lisukkeeksi maistuu lämmin maalaisleipä tai patonki ja tsatsiki.

 

1. Esivalmistele ensin munakoiso siivuttamalla se ohuiksi kiekoiksi. Ripottele kiekoille suolaa ja jätä koisot itkemään vähintään 10 minuutiksi. Valmista muut salaatin ainekset tässä välissä.

 

2. Huuhtele kaikki kasvikset huolellisesti, jotta niihin ei jää multaa tai roskia. Kuutioi kurkku ja paprikat. Kuivaa kasvikset salaattilingolla tai voimakkaasti ravistelemalla, jotta salaatti ei heti nahistu.

 

3. Valuta fetajuustosta ja oliiveista ylimääräinen neste. Kuutioi feta ja halkaise oliivit. Murenna lohi suupalankokoisiksi paloiksi. Yhdistä kaikki salaatin ainekset keskenään ja mausta seos balsamico – viinietikalla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.

 

4. Huuhdo ja ruskista itketetyt munakoisot juuri ennen tarjoilua kuumalla pannulla öljyssä, niin saat ne lämpiminä lautaselle.

 

5. Viimeistele kreikkalainen lohi-fetasalaatti rapeiksi paistetuilla munakoisokiekoilla, suolalla ja tuoreella pippurilla. Sekoita salaattia kevyesti juuri ennen tarjoilua, jotta maustekastikkeet maustavat koko salaatin.

 

Nauti lohi-fetasalaatti joko sellaisenaan tai esimerkiksi kikhernerieskojen kanssa.

 

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 4