Kotitekoiset pinaattitortillat

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

4 dl pakastepinaattia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 tl suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ota pinaatit sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistusta tai sulata mikrossa noin 1/2 dl veden kanssa.

 

1. Soseuta pinaateista tasainen massa sauvasekoittimella. Mittaa soseen joukkoon loput ainekset ja sekoita hyvin.

 

2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kahdeksasta kymmeneen samankokoiseen osaan. Pyörittele taikinasta palloja ja nostele yksi kerrallaan kahden leivinpaperin väliin. Kaulitse taikinapalloista pyöreitä tortillalettuja ja nosta valmis lettu sivuun odottamaan, kun kaulitset seuraavan.

 

3. Kun kaikki tortillat on kaulittu, paista niitä yksi kerrallaan kuivalla pannulla noin kaksi minuuttia per puoli. Tortillat ovat valmiita, kun taikina alkaa pullistella ja vaihtaa väriä. Nosta valmiit tortillat hetkesi jäähtymään ja tarjoile lempitäytteilläsi, kuten tacomaustetulla kanalla tai guacamolella varusteltuna.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 8–10 tortillaa
Erikoistyövälineet: Sauvasekoitin