Kotimaiset kesärullat ja dippi

998

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska >AOC Alsace

-%

998

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska >AOC Alsace

-%

Ainekset

riisipaperia
150 g ohutta riisinuudelia
1 raitajuuri
1 avokado
5 cm:n pätkä inkivääriä
1 kurkku
2 porkkanaa
1/3 retikkaa
½ rasiaa babypinaattia
½ rasiaa sokeriherneitä
¼ punakaalia
kevätsipulia
tuoretta korianteria

MAAPÄHKINÄDIPPI:
1½ dl maapähkinävoita
1½ dl vettä
½ dl hoisin-kastiketta
1 limetin mehu
2 tl soijakastiketta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Keitä riisinuudelit paketin ohjeen mukaan.
Valuta nuudelit ja pidä runsaassa kylmässä vedessä käyttöön asti, jotta ne eivät takerru toisiinsa

Kuori raitajuuri ja leikkaa se mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
Laita kylmään veteen rapeutumaan.
Kuori ja suikaloi loput kasvikset inkivääri mukaan lukien tulitikun paksuisiksi suikaleiksi.
Leikkaa avokadon viipaleiksi.

Kokoa rullat:
Asettele riisipaperirullien koosta riippuen kaksi tai kolme paperia märälle alustalle rinnakkain ja painele kostutuspyyhkeellä paperien yläpuoli märäksi.
Aseta keskelle korianterin lehti, raitajuuren viipale sekä muita haluamiasi täytteitä ja lopuksi 1–2 ruokalusikallisen verran riisinuudelia.
Kasaa täytteet poikittain suorakaiteen muotoisesti.
Käännä lähinnä sinua oleva reuna napakasti täytteiden päälle, käännä sivut sen päälle ja rullaa lopuksi kesärulla poispäin itsestäsi.

Valmistusohje maapähkinädipille:
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi kastikkeeksi.
Vettä voi joutua lisäämään maapähkinävoin paksuudesta riippuen enemmän kuin ohjeessa, jotta kastikkeesta saa tarpeeksi juoksevan dippailuun.

Tarjoile kesärullat maapähkinädipin kanssa.

Valmistusaika: 45 min.
Neljä annosta