Ainekset
180 g isoja pakastekatkarapuja
1 iso porkkana
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl hienonnettua korianteria
MAUSTEKASTIKE
1 limetin mehu
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1 rkl korealaista ssamjang -soijapaputahnaa
1 rkl korealaista gochujang -chilitahnaa
2 tl kalakastiketta
1 1/2 tl seesamiöljyä
200 g sydänsalaatin lehtiä
VALMISTUSOHJE
Tässä reseptissä on paljon makua! Korealaiset katkarapu-salaattikupit ihastuttavat raikkaudellaan. Tämä ruoka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, esimerkiksi alkupalana, lounaana tai illanistujaisissa hyvän viinin kaverina.
1. Sulata 180 g isoja katkarapuja pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa. Valuta ravut huolella.
2. Kuori ja suikaloi 1 iso porkkana julienneraastimella. Hienonna 1 dl cashewpähkinöitä. Sekoita kulhossa maustekastikkeen ainekset. Lisää kulhoon katkaravut, porkkanasuikaleet, pähkinät ja 2 rkl hienonnettua korianteria. Sekoita ainekset huolella.
3. Ota 200 g sydänsalaattia ja irrota niistä suurimmat lehdet, huuhtele ja kuivaa puhtaan pyyhkeen sisällä varovasti lehtiä rikkomatta.
Nostele katkarapuseosta salaatinlehtikuppeihin ja tarjoa heti!
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4