Kokonainen grillattu kana

1949

750 ml

Domaine Maire Grand Minéral Pinot Noir

Ranska > Côtes du Jura

-%

1949

750 ml

Domaine Maire Grand Minéral Pinot Noir

Ranska > Côtes du Jura

-%

Ainekset

Kokonainen broileri (noin 1 kg)
1–2 rkl suolaa

 

MARINADI
4 oksaa rosmariinia
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl appelsiininkuorta raastettuna
2 rkl appelsiinimehua
2 tl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl mietoa savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kokonaiseen kanaan on varattava hieman aikaa ja mielellään suolata kana jo edellisenä iltana. Marinadinkin voi tehdä etukäteen, jolloin kaikki ihanat maut tekeytyvät vielä maukkaimmiksi!

 

1. Hiero suola kanan pintaan ja laita se muovipussiin. Suolaa saa olla aika reilusti, sillä vain osa siitä imeytyy.  Anna maustua jääkaapissa 6–12 tuntia.

 

2. Ota kana pois jääkaapista 30 minuuttia ennen grillausta. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla.

 

3. Tee marinadi valmiiksi. Nypi rosmariinin lehdet. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.

 

4. Laita kana selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Leikkaa kana litteäksi ”perhoseksi” leikkaamalla selkäranka irti molemmilta puolilta. Tarvitset tähän vahvat keittiö- tai kalasakset. Pyyhkäise leikkuukohta talouspaperilla. Käännä kana toisin päin ja paina sitä molemmin käsin leikkuulautaa vasten, että kanasta tulee litteä. Leikkaa lopuksi pienet viillot siipien kainaloihin, niin siivet taittuvat täysin auki.

 

5. Paista kanaa keskilämpöisessä grillissä noin 45 minuuttia. Käännä kana muutaman kerran kypsymisen aikana. Broileri kypsyy nopeammin kuin kana. Sivele marinadia kanan pintaan, kun käännät sen. Nosta grillin lämpö kypsennyksen loppuvaiheessa, niin kana saa rapean pinnan.

 

6. Anna kypsän kanan levähtää folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua.