Kokonainen grillattu kala

2499

750 ml

Château de Rochemorin Blanc 2016

Ranska > AC Pessac Leognan

-%

2499

750 ml

Château de Rochemorin Blanc 2016

Ranska > AC Pessac Leognan

-%

Ainekset

1 siika / kuha / makrilli / iso ahven / pieni taimen

1 litra vettä

1 ½ dl hienoa merisuolaa

4 oksaa tuoretta rosmariinia

1 sitruuna

½ fenkoli

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

½ tl fenkolinsiemeniä

1 tl mustapippuria rouhittuna

 

Lisäksi
hammastikkuja
sanomalehteä / leivinpaperia / foliota

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kesällä kalastetaan paljon ja mikä sen parempaa kuin tuore, itse pyydetty ja grillattu kokonainen kala! Ohjeessamme on käytetty mainioita mausteita kuten fenkolia, sitruunaa sekä rosmariinia. Tämä on helppo valmistaa ja se on todellakin  herkullisen makuista.

 

1. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi.

 

2. Kiehauta vesi ja merisuola. Jäähdytä. Laita kala laakeaan vuokaan tai suljettavaan muovipussiin, kaada päälle suolaliemi. Anna kalan maustua vähintään tunti, mielellään yön yli.

 

3. Pyyhi kala kuivaksi. Leikkaa pintaan noin 0,5 cm syvät viillot.

 

4. Hienonna rosmariini ja viipaloi sitruuna. Viipaloi fenkoli. Sivele pintaan ja vatsaan öljyä. Mausta kala reilusti sisältä ja pinnalta suolalla, fenkolinsiemenillä ja pippurilla. Täytä vatsaontelo rosmariinilla, sitruunasiivuilla ja fenkolisiivuilla. Sulje vatsa hammastikuilla.

 

5. Laita kala keskilämpöiseen grilliin kaksinkertaisen folion tai leivinpaperin päälle tai käytä parilaa tai halsteria. Paista 10 minuuttia kannen alla. Käännä kala varovasti lastan avulla ja grillaa vielä 10 minuuttia.