Key Lime -piirakka

Ainekset

12 Digestive-keksejä

125 g voita

 

Täyte:

5 kananmunan keltuaista

1 prk maitotiivistettä

1 dl limetin mehua

 

Koristeluun:

2 dl kuohukermaa

1-2 limettiä viipaloituna

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Key Lime Pie tulee aurinkoisesta Floridasta.

 

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

 

2. Murenna keksit muruiksi käsin tai tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää keksinmurut. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.

 

3. Sekoita munankeltuaiset kulhossa, lisää maitotiiviste ja limetin mehu. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä 15 minuuttia.

 

Jäähdytä.

 

4. Anna piirakan seisoa jääkaapissa tai pakasteessa vähintään 3 tuntia. Jos piirakka on ollut pakasteessa, anna sen seistä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

 

5. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Koristele piirakka pursotetulla kermavaahdolla ja limetin viipaleilla.

 

Valmistusaika: 45 min (+ jäähdytys)
Annosmäärä: 12