Key Lime -piirakka

1399

1298

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio

Italia > DOC Venezia

-7%

1399

1298

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio

Italia > DOC Venezia

-7%

Ainekset

12 Digestive-keksejä

125 g voita

 

TÄYTE

5 kananmunan keltuaista

1 prk kondensoitua maitoa

1 dl limetin mehua

3 limen kuori raastettuna

 

KORISTELUUN

2 dl kuohukermaa

1 lime viipaloituna

limen kuorta

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Key Lime Pie on kotoisin aurinkoisesta Floridasta!

 

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

 

2. Murenna keksit muruiksi käsin tai tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää keksinmurut. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.

 

3. Sekoita munankeltuaiset kulhossa, lisää kondensoitu maito ja limetin mehu. Raasta limen kuorta sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä 15 minuuttia ja jäähdytä.

 

4. Anna piirakan seisoa jääkaapissa tai pakasteessa vähintään 3 tuntia. Jos piirakka on ollut pakasteessa, anna sen seistä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

 

5. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Koristele piirakka pursotetulla kermavaahdolla ja limetin viipaleilla.

 

Valmistusaika: 45 min (+ jäähdytys)
Annosmäärä: 12