Ainekset
12 Digestive-keksejä
125 g voita
TÄYTE
5 kananmunan keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa
1 dl limetin mehua
3 limen kuori raastettuna
KORISTELUUN
2 dl kuohukermaa
1 lime viipaloituna
limen kuorta
VALMISTUSOHJE
Key Lime Pie on kotoisin aurinkoisesta Floridasta!
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Murenna keksit muruiksi käsin tai tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää keksinmurut. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.
3. Sekoita munankeltuaiset kulhossa, lisää kondensoitu maito ja limetin mehu. Raasta limen kuorta sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä 15 minuuttia ja jäähdytä.
4. Anna piirakan seisoa jääkaapissa tai pakasteessa vähintään 3 tuntia. Jos piirakka on ollut pakasteessa, anna sen seistä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
5. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Koristele piirakka pursotetulla kermavaahdolla ja limetin viipaleilla.
Valmistusaika: 45 min (+ jäähdytys)
Annosmäärä: 12