Keväinen parsasalaatti

1049

1,0 l

Topo White kartonkitölkki

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1049

1,0 l

Topo White kartonkitölkki

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

5 kananmunaa

150 g salaattisekoitus

250 g tankoparsaa

150 g graavilohta

tilliä ja sitruunan kuorta

koristeluun öljyä / voita paistamiseen

suolaa ja pippuria  

 

SITRUUNAVINAIGRETTE

1 sitruunan mehut

1/2 dl oliiviöljyä

1-2 tl sinappia

2 tl hunajaa

suolaa & pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kevättä rinnassa! Nauti kevätsesonkiin sopiva parsasalaatti herkullisen viinin kanssa.

 

1. Aloita keittämällä kananmunat. Laita kypsät kananmunat kylmään veteen jäähtymään. Kuori ja halkaise ne.

 

2. Valmista salaatille sitruunavinegretti. Yhdistä ainesosat kulhossa ja maista. Lisäile ainesosia tarpeen mukaan.

 

3. Laita kulhoon salaattipohja ja lisää joukkoon sitruunavinaigretti. Sekoittele, jotta vinegretti menee tasaisesti koko salaattipohjaan.

 

4. Huuhtele parsat ja leikkaa parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Paista parsat paistinpannulla öljyssä kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta suolalla sekä pippurilla. Purista parsojen päälle sitruunanmehua.

 

5. Asettele tarjoiluastiaan salaattipohja, kananmunan puolikkaat ja paistetut parsat. Lisää graavilohta ja viimeistele annos tuoreella tillillä sekä sitruunan kuorella.

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 20-30 min

Spread the love