Ainekset
5 kananmunaa
150 g salaattisekoitus
250 g tankoparsaa
150 g graavilohta
tilliä ja sitruunan kuorta koristeluun
öljyä / voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
SITRUUNAVINAIGRETTE
1 sitruunan mehut
1/2 dl oliiviöljyä
1-2 tl sinappia
2 tl hunajaa
suolaa & pippuria
VALMISTUSOHJE
Kevättä rinnassa! Nauti kevätsesonkiin sopiva parsasalaatti herkullisen viinin kanssa.
1. Aloita keittämällä kananmunat. Laita kypsät kananmunat kylmään veteen jäähtymään. Kuori ja halkaise ne.
2. Valmista salaatille sitruunavinegretti. Yhdistä ainesosat kulhossa ja maista. Lisäile ainesosia tarpeen mukaan.
3. Laita kulhoon salaattipohja ja lisää joukkoon sitruunavinaigretti. Sekoittele, jotta vinegretti menee tasaisesti koko salaattipohjaan.
4. Huuhtele parsat ja leikkaa parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Paista parsat paistinpannulla öljyssä kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta suolalla sekä pippurilla. Purista parsojen päälle sitruunanmehua.
5. Asettele tarjoiluastiaan salaattipohja, kananmunan puolikkaat ja paistetut parsat. Lisää graavilohta ja viimeistele annos tuoreella tillillä sekä sitruunan kuorella.
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20-30 min